Pasen en het offerlam - Onze Hongaarse belevenissen - Vakantiehuisjes in Hongarije - Casa Mama en Freitag Pince

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Pasen en het offerlam

Gepubliceerd door Harry in Belevenissen · 1/5/2011 14:12:10

Tjonge, tjonge, tjonge. Hongarije zit vol verrassingen. Zeker als het om verjaardagen gaat. Rare inleiding misschien maar gisteren waren we uitgenodigd op een verjaardagspartijtje van Karl, een oostenrijker die buiten zijn "heimat" zijn verjaardag vierde. Nu denken we dat Romeinen rare jongens waren maar Hongaren kunnen er ook wat van. Want wat hadden ze nu bedacht om deze man als cadeau aan te bieden, je raadt het nooit. Een hok vol schapen boven op het land bij zijn wijnkelder. Leuk idee natuurlijk want deze man is er niet elke week en op deze manier wordt toch zijn gras gemaaid op een biologisch verantwoorde manier.
Vol verbazing hebben Rita en en ik het schapenhok bewonderd. Wat schetste onze verbazing, er zaten nogal wat "bouwmaterialen" in dat hok verwerkt wat ons heel bekend voorkwam. Ik denk dat wij de grootste sponsoren zijn geweest voor dit overigens prachtige schapenhok. Maar dit terzijde.
De nieuwe "grasmachines" waren een beetje gestresst gisteren. Niet allemaal maar 2 van de 4 geschonken schapen hadden een blik in de ogen van wat gaat er nu weer gebeuren. Nu vraag je je natuurlijk af waarom die andere twee geen last hadden van stress maar dat zal ik zodadelijk uit de doeken doen. Want wat was er namelijk gebeurt ..... de afrastering was niet geheel voor elkaar en de arme schaapjes werden lastig gevallen door wat vijanden. Geen boze wolven met rode kapjes hoor maar lokale honden! Het viertal schapen werd in hun weiland lastig gevallen door honden. De schapen ontvluchten vervolgens het veilig geachte terrein en een heuse klopjacht door het dorp kon beginnen. Vier schapen achtervolgd door een roedel honden. Drs. P moet dit voorzien hebben voor hij zijn trojka lied schreef. Ook hier volgde voor twee van de vier schapen een dramatisch einde. In hun wijsheid om asiel aan te vragen en te vluchten in de kerk, had God anders besloten. In het zicht van de altijd reddende kerk bleek hier de deur vandaag gesloten. God heeft het anders gewild werd later verteld. Twee schapen werden zodoende offerlammen op het bordes van de kerk. En raad eens wat wij te eten hadden....... een kroatisch gerecht waarvan ik de naam niet meer weet. Wel de vertaling in het Israelisch.....Shoarma!!  Eet smakelijk vrienden.Geen commentaren

Rubrieken
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu